Ne vienos gaspadinės rankose mišrainės žiemai tampa tikru lobiu, kai jų yra konservuojamas pilnas rūsys. Kodėl taip svarbu žiemą turėti gerų naminių konservuotų daržovių?
Kainos aspektas
Kas pigiau, naminės mišrainės žiemai, ar iš parduotuvės perkamos daržovės? Konservuotų daržovių puslitris kainuoja nuo 1 iki 5 eurų, priklauso nuo daržovių. O konservuotų mišrainių žiemai kainos yra dar įdomesnės: svyruoja iki 8 ar 10 eurų. Taigi, norint tokio stebuklo, tikrai geriau turėti patiems prigaminto. Viskas tada bus daug paprasčiau. Kainos aspektas nebegąsdins. Juk savas darbas kainuoja laiką, savos daržovės – tą patį, ir reali kaina bus tik to nedidelio suvartojimo, reikalingo elektrai ir kitiems dalykams.
Konservai žiemą mums natūraliau negu šviežios daržovės
Dar vienas dalykas – mišrainės žiemai yra būtent tai, ką mes ir turėtume valgyti, kas yra natūralu mūsų organizmui. Juk visais laikais žiemą neaugdavo šviežios daržovės mūsų kraštuose. Taigi, protėviai įvairiais būdais saugodavo tas daržoves: jas vienais ar kitais būdais vytindavo, džiovindavo, šaldydavo, konservuodavo… Būtent pastarasis metodas leidžia geriausiai išsaugoti jų didelį kiekį, su puikiu skoniu ir maistinėmis savybėmis, ir tikrai ilgam terminui. Taigi, naminės daržovės visada yra kažkas tokio, ką gera gauti, turėti, ir kuo tikrai gera mėgautis.
Naminės daržovės – vienintelės, kuriomis gali pasitikėti
Galų gale, kyla klausimas, ar tikrai norėtumėte pirkti kažkieno kito gamintas konservuotas daržoves? Veikiausiai jos turės daug įvairių klausimų, į kuriuos atsakymų taip lengvai negausite. Pavyzdžiui, jums bus įdomu sužinoti, o kaip gi dėl tų daržovių sveikumo. Ar nepridėta į konservavimo skystį kokių nors chemikalų, idant išsilaikytų skonis, forma ir spalva kuo ilgiau? O gal dar bus kažkokių abejonių ir dėl pačių daržovių? Visi žinome, kad pačios geriausios, gražiausios, aukščiausios rūšies daržovės keliauja į pardavimą. Prastesnės – konservams, šaldymui. Mišrainėms, kuriose apskritai negalėsi pasakyti, kaip anksčiau atrodė tavo pasirinkta daržovė. Taigi, tai gali tapti labai rizikingu dalyku, nežinant, kaip tas daržoves naudoti, kurios jos tikrai skanios ir geros, tinkamos vartojimui. Galiausiai, kaip jos buvo augintos? Su kokiomis trąšomis? Kiek tų trąšų buvo? Ir kiti panašūs klausimai. Visa tai yra tokie dalykai, kurie iš tikrųjų reiškia nemažai. Ir tik namuose gamintos daržovės, pas save augintos, yra pačios vertingiausios. Ir patys tokiomis džiaugsitės, ir vaišinsite svečius, ir dovanosite kam nors, kas pas jus atvyks.